Busz Budapest blog

Busz Budapest blog

Ikarus 222 vagy ZZZ

2021. április 27. - Metal 2021

Ebben a cikkben az Ikarus 222 típusú buszt nézzük meg, azt is átvizsgálva, hogy a címben miért szerepel "ZZZ" kifejezés.

 

Az Ikarus 222 egy prototípus autóbusz az Ikarus gyárból, mindössze 3 darab készült el belőlük. 1975-ben készültek el, K1, K2 és K3 jelzéseket kaptak. A K1 például szép zöld színezést kapott, ami felkelthette az emberek figyelmét. A K2 más kivitelben épült, nem úgy, mint a K1. Ezt a busz ugyanis elővárosi járatokra tervezték. Elöl dupla szárnyú ajtót kapott, míg hátul megmaradt a lengőajtó. A K3 a K1-hez hasonlóan épült meg, nagyon kevés módosítással. Számunkra kívülről egy érdekesnek tűnő busz.

 

 

A K2
Ikarus 222 '1975–79 | Автомобили, Автобус, Автомобиль


A K1
A buszt átvizsgáltuk, de miért szerepel a "ZZZ" kifejezés a címben? Ezért:
Az Ikarus hagyományos 2 jelet sokan Z-nek olvasták. Mivel az Ikarus 222 csupa kettes számjegyből áll, ezért lehet rá mondani, hogy ZZZ.

 

 

 


                                            

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buszbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr6716515336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása